Dış mekan hareket dedektörü ile tanışın


Ajax güvenlik sistemleri, para, mülk, sağlık ve hatta hayat kurtarma şansını artırarak 100.000’den fazla kişiye güvenlik sağlar. İç mekan güvenliği için kapsamlı bir çözüm oluşturduk; Ajax en başlıklı güvenlik sistemi bugün Avrupa’da. Artık tesislerin ötesine geçmeye ve bitişik alanların sürekli olarak yüksek kalitede korunmasını sağlamaya hazırız.

Ajax’ın yeni dış mekan güvenlik cihazları yelpazesi şu şekilde temsil edilmektedir: MotionProtect Outdoor — yanlış tetiklemeye, evcil hayvan bağışıklığına ve gelişmiş bir maskeleme önleme sistemine karşı koruma için iki aşamalı bir algoritmaya sahip bir hareket dedektörü. Alanların profesyonel olarak izlenmesi için en güvenilir çözüm.

Doğru algılama

MotionProtect Outdoor

Batı Avrupa’daki güvenlik piyasası, Doğu Avrupa’dakinden önemli ölçüde farklıdır – nüfusun önemli bir kısmı özel evlerde ve şehir evlerinde yaşamaktadır. Geleneksel olarak, bir güvenlik sisteminin gelişimi bitişik bölge ile başlar: eve yaklaştıklarında hırsızları sirenlerle korkutmak, bölgede bulunan mülkü korumak ve bir gece olması durumunda sakinlere birkaç değerli dakika sağlamak için. istila. Ajax serisinde dış mekan güvenlik cihazlarının olmaması, bölgedeki tam ölçekli genişlemenin önündeki en büyük engeldi.

Entegrasyon modülünü yayınlayarak hızlı bir şekilde yanıt verdik

Transmitter. Ajax’ın Jeweler radyo teknolojisi aracılığıyla dış mekan dedektörleri de dahil olmak üzere üçüncü taraf kablolu dedektörlere bağlanmasını sağladı. Modül, geçici de olsa sorunu çözdü ve satışları, Ajax güvenlik sistemlerinde dış koruma işlevine olan talebi doğruladı.

Ajax Transmitter

Ancak, geliştirme sürecinin başlangıcından önce başka bir aşama geldi. Güvenlik piyasası uzmanlarına sorduk ve mükemmel dış mekan hareket dedektörünü nasıl gördüklerini öğrendik. Herkes operasyon doğruluğunun birinci öncelik olduğunu söyledi. Bu sınıfın en iyi cihazları bile, polisin ve hızlı müdahale ekiplerinin beyhude yolculuklarına ve ayrıca sakinlerin sinirlerinin boşa gitmesine neden olan yanlış tetiklemelere sahipti. Sorun o kadar ciddi ki, bazı güvenlik şirketleri, alarmın nedenini belirlemek için bir video gözetim sistemi de olmadıkça, dış mekan dedektörlerini Merkezi İzleme İstasyonlarına bağlamayı reddediyor.

Durumu bir meydan okuma olarak algıladık ve MotionProtect Outdoor için bir gereksinimler listesi oluşturduk:

1-)  Kesinlikle doğru hareket algılama sistemi. Dedektörümüz, en zor koşullarda bile çalışırken yalnızca gerçek tehditlere tepki vermelidir – yanlış tetikleme hariçtir.
2-) En üst düzey anti-maskeleme ve vandalizm koruması. Dedektöre ne olursa olsun (maskeleme, kurcalama, hırsızlık) kullanıcı ve güvenlik şirketi bilgilendirilmelidir.
3-) Ajax’ın temel özelliklerinin sürekliliği: büyük iletişim aralığı, birlikte verilen pillerden yıllarca çalışma, 0,15 saniyede alarm aktarımı.

Yanlış alarm ihtimali çok düşük

MotionProtect Outdoor

Bir veya iki IR sensörlü ve bir yardımcı mikrodalga sensörlü, farklı tipte kademeli lenslere ve hareket algılama sistemlerine sahip dış mekan dedektörlerinin prototiplerini yaptık. Cihazları video kameralarla donattık ve onları karakteristik konumlarda farklı iklim koşullarına yerleştirdik: şehrin yerleşim bölgesi, sanayi bölgesi ve banliyö bölgesi.

Çok teşekkürler MotionProtect bir dizi dedektör kullanarak, odalardaki tipik parazitleri keşfettik ve SmartDetect dijital algoritmasıyla bunları başarıyla filtreleyebildik: güneş ışınları, sıcak hava akışları ve evcil hayvanlar. Bununla birlikte, dış mekanda yanlış tetiklemenin birçok kat daha fazla potansiyel nedeni vardır. Güneş tarafından ısıtılan ağaçların ve bitkilerin yaprakları, dedektörün görüş alanında uçan kuşlar, lenslere oturan böcekler, bölgede dolaşan evcil hayvanlar, kavurucu güneş, öngörülemeyen rüzgar esintileri tam bir liste oluşturmaz. sıradan bir dış mekan hareket dedektörünün kafasını karıştırabilecek olaylar. Dikkatli analizleri, tüm tipik açık hava etkinlikleri için sinyalin özelliklerini belirlememize izin veren çok sayıda veri topladık.

Causes of false alarms

MotionProtect Outdoor’da kullanılması gereken hareket algılama sistemi ile ilgili soruya prototip testleri kesin bir yanıt verdi. IR ve mikrodalga sensörlü dış mekan dedektörlerinin popülaritesine rağmen, bu çözüm bize uymadı. Mikrodalga sensörü, 8 metreye kadar mesafedeki yanlış alarmlara karşı etkili bir şekilde sigorta sağlar. Bu, hareket eden bir kişiden yansıyan ve onu doğal parazit sinyallerinden ayırt etmek için yeterince karakteristik bir sinyal sağlayan kritik mesafedir. Ek olarak, hareket algılama aralığı yalnızca cihazın kurulum yüksekliğini veya eğimini değiştirerek ayarlanabilir, bu da çalışma kalitesini tehlikeye atar veya dedektörü evcil hayvanı görmezden gelme işlevinden tamamen mahrum bırakır.

MotionProtect Outdoor için en etkili sistem iki IR sensöründen oluşan bir sistemdi.

MotionProtect Outdoor

Lenslerin farklı yönlülüğü nedeniyle dedektör, analiz sırasında yanlış alarmların %100’ünü taramak ve 80 cm yüksekliğe kadar büyük evcil hayvanlara bile tepki vermemek için görüş alanında neler olduğu hakkında yeterli bilgi alır. Alt lensin değişken görüş açısı, hareket algılama aralığının 3~15 metre arasında ayarlanmasını sağlar.

MotionProtect Outdoor

Bir kişi her iki dedektörün kirişlerini geçti – bir alarm

MotionProtect Outdoor

Bir kişi yalnızca üst dedektörün (algılama alanının dışında bulunur) ışınlarını geçer – olay göz ardı edilir

MotionProtect Outdoor

Köpek yalnızca alt dedektörün ışınlarını geçer – olay göz ardı edilir

IR sensörlü çoğu hareket dedektörü, basit bir yöntem olan darbeleri sayar: bir düzine darbe bir alarm verir. Ancak, tamamen farklı olaylar belirli koşullar altında benzer sinyalleri tetikleyebileceğinden bu yöntem güvenilir değildir.

Daha sofistike bir sinyal analiz sistemi kullandık.

1.MotionProtect Outdoor, yalnızca her iki sensör de harekete tepki verdiğinde alarmı yükseltir – bu, yanlış alarmlara karşı korumanın ilk aşamasıdır.

2.İki sensörün sinyalleri, dış ortam parazitlerinin özelliklerine izin verilerek değiştirilen SmartDetect algoritması tarafından analiz edilir ve ardından dalga formları karşılaştırılır. Bu aşamada MotionProtect Outdoor, olayların %100’ünde bir kişiyi belirler ve yanlış tetikleme olasılığı nispeten düşüktür. Bu, korumanın ikinci aşaması ve burada durabiliriz, ancak mutlak güvenilirliğe ihtiyacımız vardı.

3.Spektral analiz üçüncü engeldi. İki sensörün sinyallerinin frekans bileşenlerini karşılaştırma algoritması güvenlik cihazları için benzersizdir – bu, MotionProtect Outdoor’un %100 doğruluğunu garanti eden Ajax Systems’in teknik bilgisidir. Karmaşık hesaplamalar dedektör pil ömrünü 2 yıla indireceğinden, her hareket algılamadan sonra işleme başlamak uygun değildir. Bu nedenle, yalnızca sinyallerin benzerliğinin analizi sırasında tetiklemenin nedenine tam olarak güvenmiyorsak bağlarız.

Bir kişiyi ilk adımdan algılayan, yanlış tetikleme vermeyen ve iki paket pilden dış mekan hareket dedektörü için 5 yıla kadar pil ömrü sağlayan benzersiz iki fazlı algoritmaya LISA: Canlı Akıllı Spektrum Analizi adı verildi.

lisa

Anti-sabotaj koruması

Hareket algılama sisteminin doğruluğu sorununu çözerek MotionProtect Outdoor gövdesine odaklandık. Dış mekan kurulumu sabotaj olasılığını önemli ölçüde artırır: silahsız bir cihaz bir bezle kaplanabilir, lensler yapıştırılabilir veya boyanabilir. Ayrıca, bir davetsiz misafir onu yuvalarından ayırmaya, elektronik bileşenleri açıp zarar vermeye veya ağır bir şeyle kırmaya çalışabilir. Güvenilir bir sensör ya tehditle ilgilenmeli ya da sorunu kullanıcılara ve güvenlik şirketine bildirmelidir.

MotionProtect Dış Mekan gövdesi dayanıklı plastikten yapılmıştır ve açıklığı algılayan veya SmartBracket montaj panelinden ayırmaya çalışan bir kurcalamaya sahiptir.

MotionProtect Outdoor

Maskeleme önleyici koruma sistemi (dedektörün görüşünü engellemeye çalışır) üç özel dedektör ve sinyallerini analiz eden bir algoritma içerir. Sadece saniyeler içinde tüm tipik maskeleme durumlarında bir alarmı kaydedecek ve tetikleyecektir:

  • 20 cm ve daha yakın mesafede her iki merceği de kapatan bir nesnenin konumu
  • 10 cm mesafede lenslerden birinin görüşünü engelleyen bir engel olduğunda
  • bir veya her iki lensin üzerine bir şey sıkışmış veya boyanmışsa

Ve maksimum güvenilirlik sağlamak için özel bir vizör geliştirdik—Hood for MotionProtect Outdoor—wyüksek, maskeleme sensörlerini yağmur ve kardan korur.

MotionProtect Outdoor

MotionProtect Outdoor anti-maskeleme sistemi, Grade 3’e uygundur security standard EN 50131: “profesyonel beceri ve bilgiyle davetsiz misafirlerle yüzleşmeye hazır”.

Ayrıca MotionProtect Outdoor yağmur ve toz korumasına (IP55) sahiptir, -25°C ile +60°C arasındaki sıcaklıklarda %100’e ulaşan nem koşullarında çalışabilir. Lityum pillerin kapasitesi ve sonuç olarak, şiddetli soğuk koşullarda dedektör bağımsızlığı önemli ölçüde azaldığından, harici bir 5~28 V güç kaynağı bağlama fizibilitesini sağladık.

MotionProtect Outdoor’un kablosuz performansı da iyi bir seviyede —  Jeweller radyo teknolojisi, hub’ın dedektörle 1.700 metreye kadar mesafede iki yönlü iletişim kurmasını sağlar; alarmlar 0.15 saniyede aktarılır.

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HomeFAQCall UsContact