Birleştirin ve kontrol edin: Ajax güvenlik sisteminde Grup modunun avantajları


Ajax güvenlik sistemi yüzlerce farklı cihazdan oluşabilir: detectorssirensrelays, smart plugs. Bunları yönetmeyi olabildiğince zahmetsiz hale getirmek için Grup modunu tasarladık. Cihazların fiziksel konumlarından bağımsız olarak gruplandırılmasına olanak tanır ve güvenliği esnek ve otomatik hale getirir.

Grup modunu neden kullanmalısınız?

Grup modu konfordan ödün vermeden güvenliği güçlendirmenizi sağlar. Esnek ayarlar, nesneyi her biri doğru anda korunacak bağımsız parçalara ayırmaya yardımcı olur.

Tüm sistemin güvenlik modundan bağımsız olarak ayrı alanları devreye alın ve devre dışı bırakın

Belirli alanlara erişimi sınırlayın

Otomasyon senaryolarını belirli alanların güvenliğine bağlayın
Güvenliği kimin ve ne zaman devre dışı bıraktığını kontrol edin

ajax group mode

Gruplar Gece moduyla nasıl çalışır?

Oluşturulan gruplar etkilemez Gece Modu. İçeride insanlar varken çevre koruması için özel bir moddur. Örneğin, bir yazlık veya apartman sakinlerinin geceleri korunmasını sağlamak için. Hızlı erişim için ayrı düğmeler vardır. Gece Modu anahtarlıklar ve klavyeler üzerinde. Gece modu, herhangi bir grubun güvenliği gibi, programla etkinleştirilebilir.

👉 Gece modu nedir ve nasıl çalışır?

Grup modu uygulaması örnekleri

Grup modunu kullanmanın birçok örneği vardır. En yaygın olanları sizin için topladık.

Bir alana erişimi sınırlama

Çoğu zaman, muhasebe ofisleri, pahalı ekipmanlara sahip depolar, silah odaları ve kasalar ekstra kontrol gerektirir. Böyle bir alanın cihazlarını tek bir gruba ekleyin ve onu genel güvenlik modundan bağımsız hale getirin. Gruba yalnızca güvenilir kullanıcılara erişim izni verin. Bu şekilde, tüm sistem devre dışı bırakılsa bile alan güvence altına alınacak ve olay günlüğü, onu devre dışı bırakan kullanıcıyı kaydedecektir.

Temizlik veya onarım sırasında güvenlik

Temizlik veya onarım çalışmaları sırasında bile belirli tesisler korunabilir. Ev ofisi ayrı bir grupta kasa ile birleştirin ve yetkisiz kişilerin erişimini sınırlayın. Veya onarım ekibi koridorda ve mutfakta çalışırken oturma odalarını değerli eşyalarla güvence altına alın.

Mağaza ve ofis güvenliğine erişimi yönetme

Yalnızca izin verilen çalışanlar güvenliği devre dışı bırakabilir: güvenlik personelinin depoya erişimi yoktur ve kasiyerlerin güvenlik odasına erişimi yoktur. Erişim dağıtımı, uygulamaların yanı sıra kişisel parolalar ve anahtarlıklar için de geçerlidir.

👉 Bir Perakende Güvenlik Sistemi Olarak

Belirli alarm türleri için sirenler

İç mekan ve sokak sirenleri farklı türde alarmlar verebilir. Bunu yapmak için, dedektörleri karşılık gelen tipteki gruplara dağıtın. Örneğin, komşuların ve yoldan geçenlerin dikkatini çekmek için güvenlik dedektörleri tetiklendiğinde sokak sirenleri etkinleştirilecektir. Yangın dedektörleri tetiklendiğinde, bir interconnected alarm with built-in sirens yeterlidir. Ve bir sel dedektörü alarmı, bir water shut-off scenario, sitede sirenleri etkinleştirmeden uygulamada sizi bilgilendirmek.

Güvenliği çalışma programına göre ayarlama

Aynı ofisteki bireylerin ve tüm departmanların programları genellikle çakışmaz. “Kapıyı son kapatana” güvenmemek için ofislerin güvenliğini gruplara ayırın ve bunları kullanıcılara veya kontrol cihazlarına atayın — keyboards or keyfobs. Her kişi, günün sonunda, kalanlara tüm ofisi kapatmadan grubunun güvenliğini etkinleştirir. Grupların güvenliğinin etkinleştirilmesini programa göre de ayarlayabilirsiniz.

👉 Ajax güvenlik sisteminde bir senaryo nasıl oluşturulur ve yapılandırılır

Ayrı oda ve alanların otomasyonu

Automation scenarios Sistemin insan müdahalesi olmadan bir tehdide anında tepki vermesine yardımcı olun. Çevre güvenliğini ayrı ayrı etkinleştirmek için dış mekan dedektörlerini bir grupta birleştirin. Tüm ev kapılarındaki elektrikli kilitleri kapatmak için bu dedektörlerin alarmı ile bir senaryo kurun.

Yangın dedektörleri tetiklendiğinde sadece elektrikli ısıtıcıları ve diğer yangın tehlikesi olan cihazları kontrol eden röleler kapatılabilir, ancak güvenli tahliye için ışıklar açık kalacaktır.

Ayrıca, kurma/devre dışı bırakma ile bir senaryo ayarlayarak, kısmi güvenliği etkinleştirirken ve tüm nesneyi kurarken garajdaki elektriği kapatabilirsiniz.

Grup modu nasıl kurulur

Hub ayarlarında grup modu etkinleştirilir. bağlı olarak on the model, maksimum grup sayısı 9 veya 25 olabilir. Etkinleştirmeden sonra gruplar, Ajax uygulamasındaki Kontrol sekmesinde görüntülenir. Gruplar ayrıca klavyeler ve anahtarlıklar aracılığıyla da yönetilebilir.

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HomeFAQCall UsContact